Google İlk Sayfada Çıkmak İçin 6 Çözüm

Google İlk Sayfada Çıkmak İçin 6 Çözüm

Herkese merhaba arkadaşlar,

Herkesin merak ettiği bir konu var. Aslında konu açık görünsede planlı programlı yapılması gereken bir konu. Evet google’de nasıl üst sıralara çıkmayı başarabiliriz. Web sitelerimizin bildiğiniz gibi artık SEO (Search Engine Optimization) olarak adlandırılan web sitelerin olmazsa olmazı anahtar kelimede arama motorlarında üst sıralar çıkmak için yapılan çalışmalara SEO denmekte.

Peki üst sıralara çıkmak için neler yapabiliriz ?

1- Kullanıcılar İçin Site Oluşturun !

Kullanıcılarınız için yazdığınız blog yazıları veya ürünlerinizi vb. gibi içeriğinizi özgün ve kolay bulunabilir hale sokmalısınız. Sebebi bir kullanıcı sitenize girdiğinde sadece blog görmek istemez fakat sitenin tasarımı ve butonlar yardımıyla istediğine kolayca ulaşımı kullanıcı için çok önemli bir etkendir. Tabi bu etkeni sizler sağlıyacaksınız. Sitenizi iç mimarını ne kadar iyi yaparsanız SEO uyumlu bir web siteye yavaş yavaş adım atmış olursunuz.

2- Anahtar Kelime Analizinizi Yapın!

Organik olarak arama yapan kullanıcıya ulaşmak istiyorsanız ilk önce kullanıcılarınızın yaptıkları aramaları analiz edin. Daha sonra bunları sitenize uygulamanızda fayda var. Sebebi ise nedir şöyleki belli bir anahtar kelime analizinde binlerce belkide milyonlarca site çıkar, fakat olduğunuz il veyahutta yaşadığınız şehir arasındada değişir SEO tek yönlü değil çift yönlüdür birde LOCAL SEO vardır. Kafanızı karıştırmadan sizlere özetini geçeyim ; Kısaca anahtar kelimelerinizi kullanıcılarınızın yaptıkları aramalara göre blog yazılarınıza veya sayfa içeriğine optimize edin. Bu sizi SEO’da bir adım öne atmış olacak.

3- Site İçi SEO’nuzu Eksiksiz Yapın!

Arama motorları artık şöyle bir mesaj vermeye başladılar ” Site içi SEO işlemlerinizi tam yapmadan , operasyonlara geçmeyin”. İlk maddede belirttiğim gibi ilk adımı attıktan sonra site içi SEO işlemini kullanıcılar için sitenizi optimize etme yönünde verdiğimiz fikirleri iyi inceleyin. Gün geçtikte artan web siteler ve gelişen internet dünyası ile birlikte arama motorlarının’da işleri oldukca ağırlaşıyor. Bu sebebten dolayı herşeyi arama motoruna bırakmak yerine , teknik işi ne kadar kolay bir hale getirip doğru optimize edersek bizim için o kadar iyi olacaktır.

4- Site İçi İçeriklerinizi Optimize Edin!

Anahtar kelime analizinden sonra site içi içerikleriniz ile ilgili planlamalar yapmanız gerekiyor. Kullanıcılara çözüm odaklı içerik üretebilmek ve özgün içerik oluşturabilmek , en iyi bilgiyi sitenizde nasıl oluşturabilme yollarını açmanız gerekiyor. Bunun sonucunda elde edeceğiniz şeyler aslında küçük fakat sizler için büyük olacaktır sebebi ise arama motorları özgün olan içerikleri daha çok ön plana koymaya çalışıyor. Çünkü biliyorsunuz ki emek olmadan ekmek olmuyor. Bu sebebten dolayı kimse bir anda yukarı çıkmayı hedefleyip yukarı çıkamaz önce planlı programlı çalışması gerekir. Site içi içeriklerinizi belirlediğiniz anahtar kelimeler ile optimize edip özgün bir bilgi paylaştığınız sürece, merak etmeyin arama motorları sizi ön plana koyacaktır.

5- Rakiplerinizi Belirleyin ve Analiz Edin

İnternet dünyasında sizinle aynı sektörü yapan bir çok web site ve şahıs bulabilirsiniz. Sizler sitenizi SEO için uyumladınız içerikleriniz özgün fakat arama motorları size ön plana çıkaramıyor. Sebebi şu rakiplerinizi belirleyip onların üzerinde analizler yapın. Örnek olarak içeriklerini kontrol edin hangi anahtar kelimede yoğunluk gösterilmiş onu ölçün. İlla bir web site üzerinden armut piş ağzıma düş şeklinde bilgi almayı seçmeyin. Kendiniz site üzerinde gezin neler paylaşmış, nelere yoğunluk göstermiş. Örnek olarak SEO işleriyle uğraşan bir site sizden bir adım önde olabilir gelin bakalım neler var bu sitenin içeriğinde.

SEO sektörü ile ilgilenen şahıs veya şirket yoğunluğu arama motorları, yerel seo veya genel seo olarak anahtar kelimelerine yoğunlaşabilir. Bir yazı paylaşmıştır “webmaster ücretsiz seo araçları” gibi bu anahtar kelimesi ücretsiz seo araçları kelimesinde arama motorları bu siteyi özgün içerik ise ön plana koyacaktır. Emin olun bir web siteden yaptığınız aramadan daha iyi bir işi sadece site üzerinde gezerek blog yazılarını okuyarak anlıyabilir ve kendi analizinizi çıkarabilirsiniz.

6- İlk Sayfa İçin Rekabet Oranlarını Belirleyin!

Anahtar kelimelerimizi seçtik , sitemizi SEO uyumlu bir hale getirdik fakat ilk sayfaya ne kadar sürede çıkabilir diye düşünüceksiniz. Evet ilk sayfaya zor bil kelime ise çıkmak biraz zor olur. Buda sizin şunu yapmanızı ister ilk sayfaya “Örnek : SEO ” kelimesinde çıkmak için rekabet oranlarını araştır ve belirleyin demek ister. Peki bu sizin ne işinize yarıyacaktır ne gibi bilgiler ediniceksiniz.

İlk sayfa için rekabet oranları önemlidir SEO kelimesinde üst sıraya çıkmak oldukca zor olabilir fakat bunu sizler ne kadar içeriklerinizi dengeli tutar ve ne kadar planlı bir şekilde ilerlerseniz ilk sayfada yerinizi bulabilirsiniz. Bundan emin olabilirsiniz.

 

NOT: Güncel Yazılarınızı Sürekli Olarak Takip Edin Ve Durumlarını Not Alın.

Bunu yapmanızın sebebi sitenizin istenilen anahtar kelimede düşmemesi. SEO kelimesinde 4 sıra düştünüz bu sizin içeriklerinizin yeterli olmadığını ve sizden fazla yazı yazıp o anahtar kelimede yükselmek isteyen rakiplerinizin olduğuna işarettir. Bu yüzden verilerinizi takip edip durumlarını bir not defterine veya bir deftere yazın. Her ay örnek bunu kontrol edebilirsiniz. 1. Sayfada olan bir site 4 sıra düşmesi demek bu sitenin arama motorları tarafından yavaş yavaş 2. Sayfa 3. Sayfa geriye atmaya başlamış demektir.

Bir kelimede düştüğünüzü anladığınız zaman, o kelime üzerinde blog yazılar paylaşın içeriği temiz ve bilgi odaklı olması kullanıcıların ziyaret edip yorumlar atması veya kullanıcıların yazınızı paylaşması sizin için çok büyük bir etken haline gelir. Bir sitenin asıl SEO’su içeriktir. Yoksa arama motorları sizin sitenizde sadece iletişim,anasayfa,hakkımızda gibi sayfaları çıkarmaz.

Bu yazımın sonuna geldik ilerleyen günlerde sizlere SEO adımlarından bahsedicem.

Sağlıcakla Kalın.

Kocaeli Web Tasarım